fbpx
Bestellen is
GRATIS
€0
HOE KAN DAT?!
0512_GuCopia_Kleur_V07_vlek
Extra voordelen met Laura
YuCopia Essential
Gratis
Bestellen
Levering
Facturatie
Digitaal archief
Gebruikersbeheer
YuCopian
Sjablonen & abonnementen
Laura business
€ 29/maand/validator
YuCopia Essential +
Rapporten
Analyses
Aankoop assistentie
Optimalisatie processen
Validatie IoT apparaten
Laura Pro
Op aanvraag
Laura business +
Integratie met externe applicaties (APF - Application Face)
A.I.
Slechte grappen en situatiehumor

vaak gestelde vragen, FAQ

Waar staat de naam YuCopia voor?
"Copia" is Latijn voor "Voorraadkamer". "Yu" spreek je uit als "You". Zo helpt Yucopia jou om jouw voorraad van goederen en diensten op elk moment optimaal te beheren.
Hoe spreek je YuCopia uit?
[Yu-kó-pia] [Joekópia]
Kan iedereen YuCopia gebruiken?
Iedereen met een BTW- of ondernemingsnummer kan YuCopia gebruiken. Niet alleen freelancers, managementvennootschappen, KMO's en corporate bedrijven, maar ook vrije beroepen , VZW's enz.
Heb ik een BTW nummer nodig om YuCopia te gebruiken?
Je hebt geen BTW-nummer nodig. Een ondernemingsnummer is voldoende.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van YuCopia voor KMO's?
In eerste instantie krijg je als klein bedrijf of zelfstandige dezelfde voordelen als multinationals bij jouw aankopen. Zo bespaar je tot 55% netto. Daarnaast zorgt de software ook voor een vereenvoudiging van alle aankoopadministratie en bespaar je dus ook op overhead, tijd en energie. Is er een product of dienst niet voorhanden op YuCopia, kan je van de e-procurement knop gebruik maken om een RFQ te lanceren. Je krijgt ook een jaarlijkse kickback op al jouw aankopen bij YuCopia leveranciers in de vorm van YuCopian. Hiermee kan je op het einde van het eerste jaar aankopen doen op het platform.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van YuCopia voor corporate bedrijven?
YuCopia is een zeer eenvoudige en intuïtieve software die een bedrijf in staat stelt op elk niveau (gebruikers, afdelingen, projecten) en voor elke parameter (budgetlimieten, hiërarchie, validatiestromen) op een heel overzichtelijke manier aankoopstromen te beheren, te rapporteren en te analyseren.
Is YuCopia compatibel met andere applicaties?
Ja, YuCopia is open source. Wil je onze aankoopsoftware integreren in jouw bestaande applicaties, kunnen we een koppeling op maat initiëren.
Wat is de visie van YuCopia?
"De visie van YuCopia draait rond desintermediation of het tussenuit knippen van de tussenhandelaars tussen eindklanten en fabrikanten. Veel “tussen’s” in één zin maar met één constante: de wetenschap dat bij elke “tussen” een groot deel van de marge blijft “plakken”. We zijn ervan overtuigd dat binnen dit en X-aantal tijd de consument zijn Becel rechtstreeks bij Unilever zal bestellen. Of meer nog. Dat via IoT de slimme Samsung frigo zal merken dat de Becel op is en rechtstreeks bij Unilever een bestelling zal plaatsen zonder tussenkomst van welke distributeur dan ook. Maar uiteraard wel na validatie van de eigenaar van de frigo via een intelligente bestelsoftware. Science fiction? Neen, want de eerste aanzet is met YuCopia gegeven. "
Wat is het verdienmodel van YuCopia?
Het revenue model van YuCopia is gebaseerd op een commissie die we krijgen van onze preferred partners. Deze commissie is gebaseerd op het jaarvolume dat via Yucopia wordt besteld.Daarnaast is er een licentiemodel voor bedrijven die wél willen gebruik maken van de software om leveranciers te beheren, maar níet willen bestellen bij YuCopia leveranciers omdat er al lopende contracten zijn met bestaande leveranciers.
Hoe kan ik uitstappen?
Op elk moment kan je uitstappen. Je hoeft geen contract te tekenen om gebruik te maken van de voordelen van YuCopia.
Wat zijn de voordelen voor een YuCopia leverancier?
Omwille van de digitalisatie van het bestelproces (en het digitaal onboarden voor diensten) is er minder overhead nodig voor de behandeling van de orders. Daarnaast biedt YuCopia een mooi en groeiend aantal potentiële klanten aan waarmee de leveranciers rechtstreeks via een intern dashboard kunnen communiceren of promoties kunnen doorpushen. Daarom zijn leveranciers en fabrikanten bereid een deel van hun marge af te staan aan de YuCopia gebruikers en verplaatst de kracht van de onderhandelingspositie van de distributeur/fabrikant naar de eindconsument.
Hoe verkrijgt YuCopia de kortingen van leveranciers?
De relatie met onze leveranciers resulteert in een win-win. Omwille van de digitalisatie van het bestelproces is er minder overhead nodig voor de behandeling van de orders. Daarnaast biedt YuCopia een mooi en groeiend aantal potentiële klanten aan waarmee de leveranciers rechtstreeks via een intern dashboard kunnen communiceren of promoties kunnen doorpushen. Daarom zijn leveranciers en fabrikanten bereid een deel van hun marge af te staan aan de YuCopia gebruikers en verplaatst de kracht van de onderhandelingspositie van de distributeur/fabrikant naar de eindconsument.
Waarom kan ik gratis bestellen?
Je kan gratis gebruik maken van de bestelsoftware omdat ons business model gebaseerd is op een volume korting die we krijgen van onze leveranciers. Voor extra services betaal je dan wel weer een abonnement maar voor het bestellen en ontvangen van goederen op zich, heb je geen abonnement nodig.